Huisdierenverzekering

Het afsluiten van huisdierenverzekeringen is de laatste jaren gestegen en dat is maar goed ook, want de laatste jaren zijn de kosten voor medische ingrepen bij huisdieren ook gestegen. Indien je huisdier enige vorm van medische zorg nodig heeft, kunnen de kosten behoorlijk oplopen.

Alleen al voor de sterilisatie of castratie van je huisdier ben je al snel 200 euro kwijt. Natuurlijk zijn er soms kosten die je zelf goed in kunt schatten, want elk huisdier heeft bepaalde basiszorg nodig.

Dan is het fijn om te weten dat je goed bent verzekerd op het moment van onverwachte kosten zoals de kosten voor een operatie. De kosten hiervan zijn allemaal afhankelijk van factoren zoals geslacht, gewicht en de aandoening.

De dekking van een dierenverzekering

De kosten van een verzekering voor je dier hangen af van de risico’s die je wil dekken. Het is belangrijk om te kijken naar de behoeften van jouw dier voordat je een verzekering afsluit. Kies je voor een basisdekking, of heeft jouw dier een aanvullende dekking nodig?

Zo zijn er bijvoorbeeld aanvullende dekkingen voor sterilisatie/castratie, röntgenbehandelingen en vaccinaties. Zo ben je met een basisdekking beperkt verzekerd en blijft de prijs relatief laag. Een aanvullende dekking zorgt ervoor dat jouw dier beter verzekerd is. De premie gaat hierdoor ook omhoog. De kosten van een dierenverzekering hangen dus allereerst af van de wensen van jou en je dier en de dekking die je daarbij kiest.